Riktig farge for stua

Hvordan velge riktig farge i fargejungelen

Minimalisme og rent, ryddig design er ofte det som appelerer når vi dekorerer hvite, nakne rom. Til tross for dette gjør farger i alle spektre og nyanser for å bringe glede og varme tilbake til rommet, et stort comeback. Å benytte spreke farger på veggene har blitt standard hos mange ulike interiørdesignere. Blant annet Phyllis Richardson – designekspert og forfatter av “Modern Living”, har sagt farvel til det revolusjonerende, nakne, hvite rommet. Nå til dags fyller vi hjemmene våre med farger, unike, moderne og tradisjonelle materialer og former som utstråler harmoni – Ikke bare funksjon “

Dristige farger

Riktig farge for stua

Grønn, gul, rød & Co kan, spesielt i de tristeste sesongene som høst og vinter, bringe varme, komfort og kos i stuer. Men, «de dristigste fargene mangler fortsatt», sier fargeekspert Johan Peterson – designspesialist som har hjulpet til i sammenheng med store MADONNA tombola i samarbeid med VELUX en leser (se r.) Til en helt ny levende opplevelse. Her blir de viktigste spørsmålene om farge design og utforming besvart:

Farger kombinert riktig: I utgangspunktet, røper fargeekspert Broinger, er det i utformingen mellom to aspekter som fortsatt går tilbake til Goethes fargelære: enten du kombinerer relaterte fargetoner F.eks en medium gul farge med en lysere pastell gul – eller du kan bruke komplementære farger. En utfyllende farge er en farge som blandet med den opprinnelige fargen gir en nøytral nyanse av hvitt. Nevrobiologisk effekt av en kombinasjon av rød, gul og blå er nøytral for oss, men det er fortsatt mer attraktiv enn ren hvit.

Effekt: spennende, provoserende og annerledes farger vil i lengden være uattraktive for hele stuevegger, da det gir en urolig effekt. Men, disse fargene på en enkel vegg vil gjøre stuen unik og lekker.

Effekt av farger

Det er vitenskapelig bevist at farger bringer energi. Rødt øker blodtrykket og pulsen vår. Det presser oss og signalisert om fare. Grønn har motsatt effekt. rødt, oransje, gult og fiolett har mange røde komponenter, så dette står i kontrast til de kjølige fargene som grønt, blå og turkis. Den som fryser lett, bør – spesielt på badet – ta avstand fra kalde toner akkurat på det rommet.

Hvilke farger på man velge i ulike lokaler?

På kontoret bør du bruke gule nyanser fordi dette stimulerer vår venstre hjernehalvdel, altså rasjonell tenkning og konsentrasjonseffekt.  stuen, bør du bestemme funksjonen av rommet. Er det et felles rom for aktiviteter, kan lys gul, rød eller oransje benyttes. Skal det være et sted for avslapning, bør man ty til pastellfarger. På soverom er beroligende nyanser som pastell, fersken og hudtoner er ideelle. Hvis du skal designe barnehagen, bør du velge farge sammen med barna.

De viktigste spørsmålene man da bør stille er: Hva er favorittfargen? Hva ønsker de å unngå?

Design Tips: Det beste er utelukkende aksenter. Den dominerende veggen bør være den bakre veggen (veggen på motsatt side av vinduet). Mot vinduet, bør det være lysere, så veggen bør males i en form for hvit.Det er viktig å finne riktig balanse, slik at hjemmet ditt appellerer til akkurat deg.

Vennligst se produkter av Malingsproduzenter her .