Male fliser

Når er det på tide å male fliser?

Å male fliser kan gi ny glans til et gammelt rom – vi viser deg hva du skal gjøre og hva du bør være oppmerksom på.

 

Å dekorere et rom og gjøre det nytt med nytt tilbehør er forfriskende for sinnet, spesielt når det er snakk om gamle, keramiske fliser. Vi kan alle med gru huske matt gull, avokadogrønn eller mursteinsoransje, som prydet kjøkken og bad for 30 år siden.

 

Misoppfatninger rundt maling av fliser

De fleste av fargene er ikke lett å male fra starten, helt til den  blanke fliseoverflaten, Men, hvis du med noen enkle trinn gjør visse forberedelser, kan jobben faktisk gå ganske kjapt.

Deretter kan du male flisene i en farge etter eget valg og for å si farvel til det gamle, utdaterte utseendet på de gamle flisene.

Konklusjon- Det å male gamle fliser fungerer bra hvis du vet hvordan!

 

Slik maler du gamle fliser

Først bør vi tenke på hva du kan male og hva du ikke kan male. Vi anbefaler at du ikke maler fliser som daglig blir utsatt for fukt, som baderommet, for eksempel. Fordi malingen bruker lang tid på å tørke vil det ikke være gunstig å utsette flisene for dusjing og damp, men mindre du har mulighet til å benytte et annet baderom i mellomtiden.

Hvis du fortsatt tenker på å gi baderommet ditt en makeover, er det mulig å leie et spesialisert selskap. Dette kan gjøre bruk av dusj, toalett mulig under prosessen, samt at disse benytter en spesiell maling som krever god erfaring.