Kostnaden for tapetsering i oversikten

Det har skjedd fall i priser og kostnader for tapetsering av en profesjonell. Prisene varierer i stor grad regionalt, og også eventuelle kostnader er avhengig av kvaliteten og materialet av tapeten som blir benyttet. En omfattende sammenligning av flere pristilbud bidrar til å redusere kostnadene for tapetsering av spesialister.

Dekorering: Kostnader og priser for profesjonelt lakkeringsarbeid

Priser vil alltid variere avhengig av kvalitet og type materiale. Det er trespontapet, mønster, sateng, fleece og strukturtapet. Et enkelt trespontapet er tilgjengelig fra bare 5kr per kvm. For spesielt mønster, struktur, eller høy kvalitet må man regne med å betale litt mer.

En spesialist vil være i stand til å ta bedre priser for tapet, fordi han har evnen til å få tilgang til spesielle rabatter for kjøperne.

Sammenligning av ulike tilbud vil gjøre at du sparer penger

Kostnad for tapetsering varierer regionalt. I tillegg vil kostnadene avhenge av hvordan overflaten er blitt fremstilt. For eksempel, tapetsering av en nylig pusset mur er lett håndterlig, og er ca 50-100 kr per kvm for trespon og 70-140 kr per kvadratmeter i mønstret tapet. Hvis overflaten før tapetsering har behov for å bli behandlet separat, vil det føre til ekstra kostnader, for eksempel fordi du må fjerne gammel tapet eller et nytt strøk påføres.

Vanskelige grunnlag fører til at det er verdt å få en spesialist til å gjøre jobben.

Med tanke på hvor lang tid du selv kommer til å bruke med tapetseringen, kan det fort være verdt å ansette en spesialist for å gjøre jobben. Ha spesielt erfaring i tankene. Hvis du selv aldri har tapetsert før og ikke er kjent med ulike vegger og grunnlag, vil det fort koste mer enn forventet, da arbeidet fort kan bli stygt og må gjøres om igjen. En håndverker vil jobbe mye raskere og sikrere fordi han er godt kjent med alle mulige overflater.