Hvit farge: Den klassiske for elegante veggdekorasjoner!

Fargen hvit er ikke uten grunn den mest brukte i veggdesign. Denne rene, positivt virkende fargen er den perfekte bakgrunn for alle typer møbler. Dekk til jevnt for å oppnå stripefrie malinger, men bruk en spesialist!

Fargen hvit er forbundet i vårt samfunn spesielt med renhet, uskyld og evighet, noe som er grunnen til at det er mye brukt til bryllup og dåp. I andre kulturer, slik som hos buddhister og i mange deler av Afrika, forbindes fargen med sorg. Som en såkalt akromatisk farge er hvit i alle fall for nøytralitet og lysstyrke. I veggdesign kan utallige nyanser av elfenben og kremhvit benyttes. Siden den hvite fargen naturlig nok ikke så sterk at den dekker pigmenterte farger og maling lett og striper kan vises, bør en erfaren profesjonell maler utføre jobben for best resultat! Mer om profesjonell veggdesign i denne fargen, på emneportalen Malermester.info!

 

Fargen hvit og dens klassifisering

Av tekniske enheter, for eksempel TV og dataskjermer, blir fargen hvit produsert av blanding av like intensiteter av fargene rød, grønn og blå. Dette additive fargesystemet er også kalt lys-farge-system, karakterisert ved at summen av alle farger produserer hvitt (slik som lys). I kontrast, bygger det subtraktive fargesystemet som brukes i trykking, på karosserifarger. I dette systemet er summen av alle fargene svart.

For å skille mellom mange forskjellige nyanser når du arbeider med fargene ble det i 1927 katalogisert for første gang den såkalte RAL-farger som siden har blitt verdens ledende fargestandard for industri og handel.

Veggdesign med fargen hvit

I mangel av bedre kvalitet kan det fort skje at hvit veggmaling blir gjentatt flere ganger inntil fargen på bakgrunnen ikke lenger viser gjennom. Dette skyldes ofte uerfarne brukere og er ofte kjent som banding. Derfor er det tilrådelig på dette tidspunkt å ansette en kvalifisert maler, som tar over arbeidet raskt og pålitelig.

En maler har fagkunnskap til å male profesjonelt med hvitt, men vil også gi konsulenttjenester i valg av riktig fargetone. Siden ren hvit ofte oppleves som for sterilt, vil en erfaren ekspert råde deg til å blande farger for å redusere hvitfargens effektivitet. Litt gul eller rød til hvit farge blandet, de kan vises varmere, mens tillegg av blått oppleves som kjølig. Subtile fløte-liknende toner på veggdekorasjon er ofte enda edlere enn den rene, nøytrale hvitfargen.

Konklusjon

Fargen hvit betyr renhet og uskyld, og er ikke bare ofte brukt som en veggfarge fordi det kan representere en nøytral bakgrunn for tilpassede møbler, men representerer også en klassisk elegant veggdekorasjon i seg selv. Men maling med denne fargen krever erfaring for å oppnå et visuelt behagelig resultat, og bør derfor kun utføres av en kvalifisert profesjonell maler!