Sparkelmasse

 • Veggsparkel Veggsparkel er en tradisjonell sparkelmasse som er klar til bruk. Den brukes innendørs i tørre rom til flekk og helsparkling av vegger og tak. Veggsparkel er velegnet til innendørs vegger og tak av puss, betong, lettbetong og gips. Etter sliping skal du grunne med egnet grunning som for eksempel grunnmaling eller forankringsgrunn, før du etterfølger ferdigbehandling med maling eller filt for å sikre optimal vedheft.
 • Sandplast LH Sandplast LH er en finkornet og lett håndsparkel, som er god til både flekk- og helsparkling av tak og vegger innendørs. Denne sparkelen har en høy fyllevne og gir gode resultater på puss, betong, lettbetong og vegger, som allerede er malt.Hvis veggen er veldig ujevn, kan du begynne med vår grovkornede sparkel Sandplast LG, som kan brukes i lag på helt opp til 15 mm tykkelse. Du kan fint sparkle alminnelige tak med denne sparkelen.
 • Sandplast LG Sandplast LG er en grovkornet sparkel, som gir gode resultater selv i lag på helt opp til 15 mm tykkelse. Bruk den til flekk- og helsparkling på vegger av puss, betong, lettbetong og på vegger som allerede er malt. Når overflaten er tørr, kan du avslutte med vår finkornede sparkel Sandplast LH for en finere overflate.
 • Sparkel LH Hvis du selv setter opp gipsplater, skal du bruke den rette sparkelen til skjøtene. LH+ er spesielt utviklet til dette formålet og oppfyller de offisielle krav til bøyebruddstyrke. Før du går i gang anbefaler vi at du tar en prat med din lokale Flügger farve forretning, som kan gi deg den beste rådgivningen.
 • Papirstrimmel Papirstrimmel du skal bruke når du strimler gipsskjøter
  Sånn gjør du :
  Start med å sparkle skjøtene med Flügger Sandplast LH+, legg papirstrimmelen i den våte sparkelmassen, trekk så forsiktig over med sparkleverktøyet, la det tørke i 24 timer. […Les mer]

  Når det er tørt sparkler du to ganger(med 24 timers tørk i mellom) med Flügger Sandplast LH+. Skruehull skal sparkles to ganger med Flügger Sandplast LH+. Avslutt med å slipe de sparklede flater og avstøv hele flaten. Når alt er tørt skal du grunne med Flügger Forankrings Grunn eller med en Flügger Grunnmaling.
  Det beste sluttresultat for du hvis du maler to ganger med Flügger Flutex 5, akrylmaling, matt som toppstrøk på grunningen. Er det mer en 3mm mellom plateskjøtene, eller sår i platene, repareres det med Flügger Repa Quick.

 • Wall Seal Elastisk akrylfugemasse som er velegnet til overmaling. Minimerer risikoen for krakelering ved overmaling med matte malinger. Anvendelse Anvendes innendørs til fuging mellom tak og vegg på underlag av tre, betong, lettbetong, murverk, puss, gips og metall samt på tidligere malte flater. […Les mer]

  Underlag skal være rent, tørt og bæredyktig. Grunning av nytt treverk innvendig foretas med Flügger Interior Wood Primer. Mineralske underlag, sparkelmasser o.l. grunnes med Flügger Forankringsgrunn Dryppfri. Klipp av tuppen på patronen og monter plastdysen. Skjær tuppen i ønsket fugebredde. Påføres med fugepistol og etterglattes med pensel e.l. fuktet med vann. Fugen kan ikke slipes. Bevegelige fuger krever ommaling med produkter som har tilsvarende elastisitet. Bruk maling med minimum glans 7 for beste resultat.

 • Easy Filler Easy Filler er lett å arbeide med fordi den har en ’fløteskumaktig’ konsistens. Den kan overmales allerede etter en time. Hvis underlaget er veldig sugende, kan det være lurt å fukte en anelse med vann før du sparkler. Bruk den innendørs til å reparere hull og revner i vegger og treverk. Du kan også bruke den til å skape helt glatte vegger, før du tapetserer.
 • Filler inne Filler inne er en sparkel som egner seg både til flekk- og helspartling. Pulveret skal blandes med vann etter posens anvisninger og brukes innen 1 time. Bruk Filler inne hvis du både skal fylle mindre hull og jevne ut større flater.
 • Rep og Fix Rep og Fix er en spesialsparkel som er beregnet til å fylle ut hull og revner i vegger og tak på badet. Pulveret skal blandes med vann etter posens anvisninger og brukes innen 1 time. Når kan du slipe og male på Rep og Fix? Vent til den er tørr. […Les mer]

  Det avhenger naturligvis av lagets tykkelse, men du kan prøve å slipe forsiktig. Hvis den smuldrer er den ikke klar. Hvis den støver er den klar. Fargen blir også lysere når sparkelen tørker. Det er de tegnene du skal basere din vurdering på.

 • Repa Quick Bruk Repa Quick til å fylle store hull på helt opp til 5 cm. Sparkelen beholder hele sin fylde når den tørker inn, så du får nettopp det tilsiktede resultatet. Repa Quick er en sparkel som tørker veldig raskt.[…Les mer]

  Pulveret skal blandes med vann etter posens anvisninger og brukes innen 40 minutter. Når kan du slipe og male på Repa Quick? Vent til den er tørr. Det avhenger naturligvis av lagets tykkelse, men du kan prøve å slipe forsiktig på den. Hvis den smuldrer er den ikke klar. Hvis den støver er den klar. Fargen blir også lysere når sparkelen tørker. Det er de tegnene du skal basere din vurdering på.

 • Forankringsgrunner Forankringsgrunner er vår klassiske all round grunning. Bruk den før du maler på byggematerialer som f.eks. puss og betong, gipsplater og sparklede overflater. […Les mer]

  På den måten sikrer du, at veggene suger til seg maling i passende mengde. Det blir med andre ord lettere å male, og resultatet blir merkbart bedre. Selvom grunningen er tyntflytende, er den dryppfri. Det betyr at den ikke renner nedover armene mens du maler. Grunningen ser blå ut, men blåfargen forsvinner, når grunningen har tørket inn.

 • Linoljekitt naturel Linoljekitt naturell er et kitt som er enkelt å håndtere og velegnet til å sette glass i vinduer. Når det er gått 2 til 4 uker etterat du har fuget, skal du sørge for å male over kittet. Ta med de første 2 millimeter af ruden når du maler. På den måten forsegler du overgangen mellom glasset og kittet.
 • Akrylsparkel Akrylsparkel er en ferdigblandet sparkel, som kan brukes til å bygge opp kanter på tre, trefiberplater og metall. Akrylsparkel tørker raskt og kan slipes allerede etter en time.
 • vinduskitt Bruk vinduskitt til å kitte vinduer og til å fylle ut små sprekker i både innendørs og utendørs treverk.
 • All Seal All Seal er en fugemasse som kan overmales. I løpet av 20 minutter reagerer den med luften og danner hinne på overfladen. Produktet tåler vind og vær og egner seg både ute og inne. Samtidig føyer fugemassen seg etter bygningsmaterialenes bevegelser. Fugemassen leveres i en patron og påføres med fugepistol.
 • Sandplast LW Sandplast LW er en finkornet sparkel med egenskaper, som gjør den spesielt motstandsdyktig mot fukt. Det er en robust sparkel, som gir en fin overflate i kjøkken og bad. Produktet er godkjent til våtromsbehandling.
 • Wet Seal Bygg- og våtroms silikon hefter godt selv på glatte materialer som metall og glass som ikke er grunnet. Bruk den til å tette langs vinduer og dører i badeværelset, og andre steder med kondens. Silikonet hemmer mugg- og soppvekst på overflaten.